fbpx
Футбол

Ліга Європи. «Чорноморець» проходить «Црвену Звезду»

 Браво, «Чорноморець»! Підопічні Романа Григорчука проходять в наступний раунд Ліги Європи, перегравши за сумою двох матчів «Црвену Звезду». Тільки що в Белграді завершився матч «Црвена Звезда» – «Чорноморець». Рахунок матчу 0:0, і таким чином, одесити продовжують переможну ходу в дебютній для себе Лізі Європи.

 Матч у Белграді вийшов напруженим і цікавим. Практично всі питання щодо переможця протистояння міг зняти на 14-й хвилині Олексій Антонов, який, після чудово розіграної комбінації опинився один перед воротами суперника. На жаль, форвард «Чорноморця пробив метрів з 12-ти повз ворота. Яскравий епізод стався на 44-й хвилині матчу. Мілош Нінкович впав після контакту з Павлом Кутас, і арбітр матчу вказав на одинадцятиметрову позначку, при цьому нагородивши захисника «Чорноморця» жовтою карткою. Скажемо прямо, пенальті, призначений у ворота «Чорноморця», виглядає дуже спірним, і забий його Ненад Міліяш, невідомо як би склався матч далі. Але удар у кут з пенальті у кидку блискуче відбив воротар «Чорноморця» Дмитро Безотосний, і команди пішли на перерву за рахунку 0:0.

 Другий тайм пройшов у впертій боротьбі. «Црвена Звезда» намагалася атакувати і забивати, а «Чорноморець», обороняючись, також намагався шукати щастя біля чужих воріт. Не раз доводилося вступати в гру голкіперу одеситів Дмитру Безотосному. Бездоганний Безотосний – так можна оцінити дії стража воріт «Чорноморця» в цьому матчі.

 Відзначимо, що описані нами вище моменти, що виникли біля воріт команд на 14-й і 44-й хвилинах, стали найяскравішими в поєдинку «Црвена Звезда» – «Чорноморець» до 81-ї хвилини, коли по воротах одеситів пробивали відразу кілька футболістів « Црвени Звезди », але гравці «Чорноморця» мужньо підставляли себе під удар, не давши м’ячу долетіти до своїх воріт.

 Матч завершився нульовою нічиєю, а з урахуванням результату першого поєдинку далі в Лізі Європи йде «Чорноморець», з чим ми і вітаємо підопічних Романа Григорчука.

 Нагадаємо, що сьогодні з єврокубків вилетіли донецький «Металург». Клуб з Донецька виграв удома з рахунком 1:0 у албанського клубу «Кукесі». Однак, «Металург» програв першу гру з рахунком 0:2, і тому далі в Лізі Європи гратиме команда з Албанії.

 Зазначимо, що в наступний раунд Ліги Європи впевнено пройшли і два представника Росії – казанський «Рубін» і краснодарская «Кубань», для якої ця Ліга Європи є дебютною, так само, як і для одеського «Чорноморця». «Рубін» сьогодні з рахунком 2:0 обіграв «Раннерс», а «Кубань» з рахунком 1:0 переграла «Мазервелл».

Читайте також: