fbpx
Політика

Вперше в Молдові жінка стала заступником міністра оборони

 Вперше в історії Молдови відбулося призначення жінки на пост заступника міністра оборони. Цією жінкою стала Анна Васілакі, яка до цього обіймала посаду заступника міністра праці, соціального захисту і сім’ї.

 Міністр оборони Віталіє Марінута високо оцінив досвід Анни Васілакі в галузі соціального захисту, зазначивши при цьому, що "вона впорається із завданнями з реформування міністерства оборони і сприятиме демократизації міністерства".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Одночасно з цим в республіканському міністерстві відбулася відставка начальника Генерального штабу, командувача Національною армією Віталія Стояна, який переведений на іншу посаду. Генштаб очолюватиме полковник Ігор Горган. Міністр оборони в Молдавії здійснює загальне керівництво міністерством, а командує армією начальник Генштабу.

 Крім того, на засіданні уряду, що пройшло напередодні, був проведений ще цілий ряд замін, перестановок і відставок. Зокрема, пішли у відставку заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Андрій Попов та заступник міністра внутрішніх справ Дмитро Урсак.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: