fbpx
Політика

Влада Молдови відмовилася від радянських паспортів

 Уряд Молдови прийняв програму з заміни радянських паспортів на нові посвідчення особи.

 Як повідомив міністр інформаційних технологій і зв’язку Павло Філіп, після завершення цієї програми, розрахованої за термінами на рік, стане неможливою участь у виборах осіб з застарілими документами. В даний час в Молдові налічується близько 220 тис. володарів документів ще радянського зразка, в основному, це літні люди і вони, як правило, не квапляться розлучатися з ними.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Проти ініціативи влади виступають комуністи, що знаходяться в опозиції до чинної влади. Їхні лідери звинувачують владу в "позбавленні права голосу" електорату опозиції.

 Щоб всі верстви населення змогли поміняти паспорти, влада, за словами міністра Філіпа: "вирішила максимально спростити процедуру заміни і зробити її безкоштовною, громадянам не доведеться обходити різні установи".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Зараз Молдавія залишилася єдиною з усіх колишніх радянських республік, де досі ще діють паспорти старого зразка, якими можна користуватися всередині країни.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: