fbpx
Політика

ЦРУ визнала, що падіння режиму Асада стане загрозою безпеки США

 Перший заступник ЦРУ Майкл Морелл в інтерв’ю виданню Wall Street Journal заявив, що можливе падіння уряду Башара Асада являє собою серйозну загрозу для національної безпеки США, тому що, в такому разі, Сирія стане притулком для терористів.

 "Майкл Морелл говорить, що ризик полягає в тому, що сирійський уряд, який володіє хімічною зброєю та іншими передовими видами озброєнь, впаде, і країна перетвориться на притулок для терористів", – пише видання.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За словами заступника директора ЦРУ, в цьому випадку перемогу здобуде "Аль-Каїда", і це стане справжньою загрозою для США. Морелл вважає, що Вашингтон повинен чинити тиск на терористів, інакше, вони зміцніють.

 «Я не можу пригадати часу, коли існувало так багато загроз національній безпеці, скільки ми маємо сьогодні», – додав Морелл. Як відзначають в Wall Street Journal, інтерв’ю Морелла свідчить про те, що США дуже багато ставлять на кін, готуючись почати постачання зброї бойовикам в Сирії і одночасно намагаючись продовжувати вести боротьбу з членами "Аль-Каїди".

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Раніше Морелл вже висловлювався скептично щодо планів уряду почати постачання зброї до Сирії.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: