fbpx
Право

«Вконтакте» реєструє права на цукерки, презервативи та інші товари

 Компанія «Вконтакте», що належить Павлу Дурову, подала в Роспатент заяву на реєстрацію товарного знака vk.com щодо 19 класів різних товарів і послуг. Примітно, що крім різного технічного обладнання та інших профільних видів діяльності компанії, були також подані заявки за такими категоріями товарів як презервативи, парфумерія та цукерки.  

 Після того, як компанія «Вконтакте» отримає патент, вона зможе випускати такі товари як гаманці, амулети, одяг, рамки для фотографій, а також надавати послуги з бронювання квитків та інше.  

 При цьому слід зауважити, що насправді у планах компанії не значиться реалізація відповідних продуктів і послуг. На такий крок керівництво «Вконтакте» пішло заради того, щоб захистити ім’я компанії від підприємців, які користуються популярністю соціальної мережі.  

 Побоювання компанії не безпідставні, оскільки раніше вже ряд російських підприємств намагався зареєструвати патенти на різну продукцію з назвою «Вконтакте». У 2010 році ТОВ «Інвест парк» отримало патент на випуск пива, соків і відкриття готелів під брендом «Вконтакте».  

 Нагадаємо, що «Вконтакте» є найпопулярнішою соціальною мережею в країнах СНД.   

 За матеріалами: Hopes & Fears.

Читайте також: