fbpx
Економіка

Українці в 2013 році купили товарів і послуг на 270 млрд гривень

 Українці витратили 271,6 мільярди гривень на придбання послуг і товарів, починаючи з січня поточного року. Відзначимо, що ця сума становить понад 85% загального обсягу заощаджень і витрат українців. Про це повідомили представники департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку.

 У загальній складності, податкові надходження до казни від торгівлі з початку 2013 року, вже склали близько 19,8 мільярди гривень, або 13,8% від загального обсягу платежів в Україні. За даними відомства, середньомісячна заробітна плата працівників сфери торгівлі становила 2969 гривень.

 Зазначимо, що з метою подальшого стимулювання української економіки в міністерстві економічного розвитку і торгівлі планують упорядкувати правила внутрішньої торгівлі. Керівник департаменту розвитку торгівлі Ігор Гарбарук заявив, що при вирішенні цього питання потрібно бути збалансованими і виваженими, тому що воно стосується інтересів великої кількості українських підприємців: і реалізаторів, і постачальників, і виробників.

 «Врегулювання всіх проблем в одному законодавчому акті викликало в українському суспільстві резонанс і деяку протидію з боку бізнесу», – підкреслив Ігор Гарбарук.

 Тому, за пропозицією Ради підприємців України, було знайдено компромісне зважене рішення назустріч українському бізнесу про прийняття окремих законодавчих актів.

 Повідомляється, що в першому кварталі 2013 року частка торгівлі зайняла 1-е місце в структурі валової доданої вартості, склавши близько 18,5%. Крім того, приріст обсягу валової доданої вартості у сфері торгівлі, в порівнянні з 1-м кварталом минулого року, склав 3,1%.

 У Мінекономрозвитку повідомили, що 1-й квартал 2013 року позначився і збільшенням прямих іноземних інвестицій у розвиток української торгівлі. Сума інвестицій у цьому році склала 1 мільярд 47,3 мільйона доларів.

 За матеріалами: me.gov.ua

Читайте також: