fbpx
Новини світу

РПЦ пожертвувала 1,3 мільйони доларів Сирії

 Російська православна церква перерахувала Антіохійському патріархату 1 302 407 доларів для допомоги постраждалим від військових дій у Сирії. Це всі пожертви РПЦ, зібрані за минулий місяць. Збір коштів для допомоги сирійському народові благословив патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Гроші надходили від храмів, монастирів та приватних осіб.

 Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X направив предстоятелю РПЦ лист зі словами подяки і пообіцяв детально відзвітувати за кожен перерахований долар.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Антіохійська церква – одна з найдавніших православних церков, розташована в Дамаску. Її храми знаходяться не тільки в Сирії, але і в Бахрейні, Іраку, Кувейті, Лівані, Об’єднаних Арабських Еміратах та Омані. Представники Антіохійської церкви не раз допомагали  сирійцям, забезпечуючи їх ковдрами, продовольством, засобами гігієни.

 Нагадаємо, жертвами сирійського протистояння, що триває з 2011 року, стали близько 100 000 осіб. Свої будинки залишили близько 4,5 млн осіб, частина з них поневіряється, частина осіла на територіях сусідніх держав.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: