fbpx
Політика

Росія буде займатися розробкою зброї на нових фізичних принципах

 Заступник міністра оборони РФ генерал-полковник Олег Остапенко (на фото) розповів у середу журналістам, що у сфері розробки зброї на нових фізичних принципах, потенціал російської науки і оборонно-промислового комплексу дозволяє країні не відставати від провідних країн світу.

 "Є унікальні рішення, що мають реалізацію вже сьогодні, і є величезна перспектива реалізації цих рішень у найближчому майбутньому", – такими словами Остапенко відповів на запитання, чи не відстає  Росія від  розробок в галузі створення зброї на нових фізичних принципах, що ведуться за кордоном.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У той же час генерал відмовився уточнити, про яку саме зброю йдеться, однак зауважив, що російські можливості дозволяють реалізувати подібні ідеї на більш високому рівні, ніж будь-хто може це зробити сьогодні.

 Крім того, генерал Остапенко повідомив, що наступного року Міноборони представить перші зразки робота на гусеничному шасі, здатного вирішувати широкий спектр завдань в інтересах військових. Щоправда, він зауважив, що перші зразки цього робота зроблені з використанням зарубіжних складових, проте, в даний час промисловість готується виробляти вітчизняні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: