fbpx
Економіка

Микола Азаров гарантує стабільні ціни на хліб

 Ціни на зернові та хлібопродукти в Україні залишатимуться на стабільному і прийнятному рівні для вітчизняних сільгоспвиробників. Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду в середу, 7 серпня.

 «Державні закупівлі зафіксували ціни на зернові і хлібопродукти на прийнятному для вітчизняних сільгоспвиробників рівні», – заявив прем’єр-міністр України.

 За його словами, вже сьогодні урядом були створені гарантії стабільних цін на хліб і хлібопродукти для населення.

 Микола Азаров поінформував про те, що уряд України через аграрний фонд авансував українським товаровиробникам за форвардними закупівлями приблизно 1 мільярд гривень під зобов’язання. За словами прем’єр-міністра, поставки в державні запаси цьогоріч склали понад 1 мільйон тонн зерна. Повідомляється також, що ще 1,3 млн тонн зернових було законтрактовано державною продовольчою зерновою корпорацією України. Крім того, в даний момент активно продовжується формування запасів зерна в усіх регіонах України.

 «Таким чином, сьогодні, як ніколи актуальною є народна мудрість "Не той урожай, що в полі, а той, що в коморі"», – підсумував глава українського уряду.

 Микола Азаров заявив і про те, що обсяг врожаю зернових в Україні після доопрацювання складе приблизно 57 мільйонів тонн.

 «Сьогодні ми очікуємо обсяг зернових після доопрацювання обсягом понад 57 мільйонів тонн», – розповів прем’єр-міністр.

 За словами глави уряду, це на 11 мільйонів тонн більше, ніж торік. Приблизно 75% зерна буде зерном продовольчої кондиції.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: