fbpx
Спорт

Естафета вогню “Сочі 2014” стартує від Куршської коси

 Оргкомітет "Сочі 2014" в середу на зустрічі з журналістами прочинив деякі деталі маршруту естафети Олімпійського вогню. Так, було повідомлено, що естафета стартує 7 жовтня 2013 року з російської частини мальовничої Куршської коси в Калінінградській області і протягом 123 днів пройде через 2900 населених пунктів по всій країні від Калінінграда до Владивостока.

 В естафетному марафоні візьмуть участь 14 тисяч факелоносців, які пронесуть вогонь найцікавішими і найбільш значущими місцями Росії, а подорожувати Олімпійський вогонь буде на різних видах транспорту, включаючи канатну дорогу і навіть аеростат.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Маршрут естафети пройде через музей-заповідник "Кижи" в республіці Карелія, садибу "Ясна Поляна" у Тульській області, захопить археологічний пам’ятник "Рюриково городище" в Новгородській області та Тобольський Кремль у Тюменській області. Учасники забігу побувають на космодромі Плесецьк в Архангельській області, на Кімберлітовій трубці в республіці Саха (Якутія), яка є найбільшим у світі алмазним кар’єром, поруч з Авачинським вулканом в Камчатському краї.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Партнерами олімпійської естафети вогню є компанії Coca-Cola, "Інгосстрах" і ВАТ "РЖД".

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: