fbpx
Політика

МЗС Росії закликав не політизувати Олімпіаду в Сочі

 У Москві заявили, що чекають від гостей Олімпіади в Сочі поваги до своїх звичаїв і законів, включаючи закон про заборону гей-пропаганди серед дітей, і закликають не політизувати майбутні олімпійські змагання.

 «Всім відомо, що будь-які спроби політизації Олімпійського руху і змагань не відповідають духу цього руху і однозначно контрпродуктивні. Ми з цього виходимо», – підкреслив у середу уповноважений МЗС Росії з прав людини Костянтин Долгов.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Російський дипломат таким чином відповів на питання про те, як російська влада сприймає висловлювання, що звучать за кордоном, про можливий бойкот Олімпіади через закон про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх, який набрав чинності.

 Зупинившись докладніше на цьому законі, Долгов пояснив, що він прийнятий і обов’язковий для виконання всіма громадянами Росії, а також і іншими особами, які перебувають на російській території. Він ще раз нагадав, що закон не забороняє ніякі нетрадиційні стосунки, а всього лише забороняє вести пропаганду цих відносин серед неповнолітніх громадян.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: