fbpx
Політика

Обама підтвердив, що восени приїде до Росії на саміт G20

 Президент США Барак Обама у вівторок підтвердив, що приїде на саміт G20, який буде проходити у вересні в Санкт-Петербурзі. Він заявив про це під час програми «The Tonight Show» на телеканалі NBC. У той же час, після слів Обами залишається неясним, чи буде він під час свого візиту до Росії зустрічатися з президентом Володимиром Путіним.

 У Білому домі з цього приводу заявили, що продовжують думати про те, чи має ця зустріч сенс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Раніше американська сторона заявляла, що участь президента Обами в осінньому саміті знаходиться під питанням через те, що Росія надала тимчасовий притулок інформатору Едварду Сноудену, деякі взагалі вимагали перенести саміт в інше місце.

 Виступаючи в телешоу, Обама заявив, що розчарований діями Москви щодо Сноудена і відзначив, що російська влада деколи діє в дусі «холодної війни».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Спочатку планувалося, що відразу ж після саміту G20 в Петербурзі, Обама прилетить до Москви, де візьме участь у роботі саміту Росія – США. Напередодні також стало відомо, що переговори глав зовнішньополітичних відомств і міністерств оборони двох країн, заплановані на 9 серпня, також відбудуться.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: