fbpx
Наука

Вчені звинувачують миротворців ООН в поширенні холери на Гаїті

 Агентство Associated Press повідомило, що вчені з Єльського університету в США, провівши дослідження, поклали відповідальність за спалах холери на Гаїті, що стався в 2010 році, на миротворців ООН.

 Як відомо, в період з 2010 по 2011 рік Гаїті пережила епідемію холери, що забрала життя понад 7,5 тисячі осіб. У загальній складності, хвороба вразила понад 570 тисяч жителів країни.

 Згідно з результатами недавніх досліджень, проведених інститутами права та охорони здоров’я Єльського університету, існує велика кількість доказів того, що холеру занесли на Гаїті військовослужбовці миротворчого контингенту ООН з Непалу. Вчені також стверджують, що міжнародна організація не вживає ніяких заходів для надання допомоги жертвам епідемії.

 Нагадаємо, миротворці ООН присутні на Гаїті з 2004 року, з тих пір, коли там сталася політична криза. Гаїті, що переживає останні кілька років один з найскладніших періодів своєї історії, є найбіднішою країною Західної півкулі. Вона до цих пір не може оговтатися від наслідків одного з найбільш руйнівних землетрусів, у результаті якого загинули близько 230 тисяч осіб і близько 3 мільйонів постраждали, втративши дах над головою. Економіці Гаїті було завдано величезної шкоди.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: