fbpx
Суспільство

Музей Енді Уорхола відзначив 85-річний ювілей “короля поп-арту”

 Музей Енді Уорхола, розташований у місті Піттсбург (штат Пенсільванія) і присвячений його творчості, вирішив відзначити дату народження "короля поп-арту" незвичайним чином – з його могили запущена пряма веб-трансляція. За словами директора музею Еріка Шайнера, проект отримав назву "Фікція", нагадаємо слова самого Уорхола, який одного разу заявив: "Я б хотів, щоб моя могильна плита була порожньою – ні епітафії, ні імені. Хіба що, можливо слово "фікція".

 Тепер, протягом цілої доби, зайшовши на спеціальний інтернет-сайт, можна спостерігати, як вітер колише дві повітряні кульки на могилі Уорхола, також розташованої в Піттсбурзі. Іноді в кадрі з’являються люди, які підходять до надгробка, фотографуються і йдуть. Бажаючі можуть замовити квіти і в прямому ефірі подивитися, як їх покладуть на могилу.

Читайте також:  Професор Салазар – диктатура інтелігентного мізантропа (ВІДЕО)

 Трансляція розпочалася рівно опівночі за місцевим часом і триватиме 24 години.

 Енді Уорхол – культова фігура в історії руху поп-арт, що народився в Піттсбурзі в сім’ї словацьких емігрантів. У своїй творчості він стверджував, що немає мистецтва "високого" і "низького". Він помер у Нью-Йорку в 1987 році в результаті несподіваних післяопераційних ускладнень у віці 58 років.

Читайте також:  26 квітня 1945 р. у результаті поранення помер останній Гетьман України Павло Скоропадський

 У Музеї Уорхола зібрано 12 тисяч його робіт, а також унікальні архіви – тисячі фотографій, аудіоплівки, повна підшивка журналу "Інтерв’ю", який Уорхол сам видавав, особисте листування, предмети гардеробу. Там же зберігаються більше трьох десятків знаменитих сріблястих перук, які були "фірмовим знаком" екстравагантного художника.

 За матеріалами: rus.ruvr.ru

Читайте також: