fbpx
Новини світу

Заборона на ввезення продукції Roshen в РФ. Україна має намір приступити до переговорів в кінці тижня – Анатолій Максюта

   Україна розраховує приступити до переговорів з Російською Федерацією з приводу зняття заборони на ввезення кондитерської продукції корпорації Roshen в кінці поточного тижня на початку наступного.  

 Про це перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта повідомив журналістам у Києві в середу.  

 "Ми очікуємо, що переговори почнуться в кінці цього тижня або на початку наступного", – сказав він.  

 Як повідомлялося, Росспоживнагляд 29 липня поточного року ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини – бензпапірену. Українська корпорація відкинула ці звинувачення.  

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 6 серпня російське відомство повідомило, що "основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці).  

 Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

  Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: