fbpx
Політика

Грузія і Росія: конфлікт не вичерпаний

 Про порушення Росією угод про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, а також дій, що завдають шкоди суверенітету Грузії, заявив представник Міністерства закордонних справ Грузії.

 У заяві зазначено, що намітились значні поліпшення відносин Грузії і Росії, особливо це стосується економічної та гуманітарної сфер.

 Проте присутність російських військ на окупованих споконвічно грузинських територіях продовжує залишатися найбільш больовою точкою у відносинах двох країн.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Особливе занепокоєння грузинської сторони викликав факт активізації російською стороною дій з відновлення будівництва загород з колючого дроту та риття окопів уздовж кордону з Абхазією і в Цхінвальському районі.

 За словами представника МЗС, подібні дії Росії є провокацією, порушенням прав людини і грубим порушенням вже досягнутих домовленостей щодо Абхазії і Південної Осетії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Разом з тим, за словами представника МЗС, Грузія і далі бачить вирішення настільки болючого питання територіальної цілісності країни в проведенні переговорів та врегулюванні конфлікту мирним шляхом на основі раніше досягнутих домовленостей і міжнародного досвіду вирішення подібних проблем.

Саакашвілі: Грузія і Росія бачать різні карти (відео):

За матеріалами: «Грузія Online»

Читайте також: