fbpx
Міжнародна економіка

Держборг США майже в п’ять разів вищий, ніж заявляє влада – економіст Джеймс Гамільтон

 Професор Джеймс Гамільтон з Економічного університету Каліфорнії, провів дослідження, і тепер стверджує, що державний борг США перевалив за 70 трлн дол, проте ця сума не афішується офіційними особами. Гамільтон заявив, що не розуміє, яким чином владі вдається приховувати від людей такі величезні суми.

 Державний борг США включає в себе борги окремих штатів, корпорацій і фізичних осіб, майбутні соціальні виплати і так далі, тобто всі гроші, які федеральний уряд США повинен своїм кредиторам. У підсумку виходить значна сума розміром в 70 трлн дол.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 За офіційною версією, в кінці минулого року держборг досяг 16,4 трлн доларів, після чого міністр фінансів США Тімоті Гайтнер поінформував Конгрес про початок процесу припинення виплат за боргами і прийнятті надзвичайних заходів, спрямованих на те, щоб уникнути дефолту.

 Виплата боргу повністю лежить на плечах платників податків, які змушені щорічно покривати відсотки заборгованості, а це 220 млрд доларів. Ця сума утворилася через безпрецедентні заходи уряду з виходу з кризи.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Під час гострої фази економічної кризи п’ять років тому Федеральна резервна служба США «накачала» економіку грошима і скупила безліч активів, щоб створити довгострокове забезпечення бюджету і цими заходами знизити процентні ставки і залучити в економіку інвестиції.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: