fbpx
Міжнародна економіка

В Росії боржників обмежать у правах

 У Мінрегіоні розроблено ряд поправок до Житлового кодексу, що передбачають введення обмежень на дії громадян, які мають заборгованість з оплати послуг ЖКГ.

 Так, передбачається заборонити боржникам дарування або продаж нерухомості. Ці заходи торкнуться тих, хто має заборгованість з комунальних платежів за півроку і більше.

 У зв’язку з цим же пропонується збільшити розмір штрафних санкцій за боргами за комуналку. Розглядається пропозиція про збільшення пені за прострочення платежів з 1/300 від ставки рефінансування Центробанку до 1/170 за кожен прострочений день.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Передбачається, що вже в кінці серпня законопроект буде внесений на обговорення уряду.

 Такі жорсткі заходи викликані тим, що в Росії рік від року зростає кількість неплатників і боржників за комунальні платежі.

 Так, за даними Росстату, за період з 2006 по 2010 рік сума заборгованості за комунальними платежами в цілому в країні зросла з 31,8 до 76,2 мільярди рублів. І тенденції до зниження заборгованості не спостерігається.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Разом з тим, відзначається, що своєчасно оплачують комунальні платежі лише близько 70% громадян. Близько 10% боржників просто не мають коштів на погашення боргів. Решта несвоєчасно проводять оплату.

Захист прав споживачів послуг ЖКГ (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: