fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Після аварії на «Стиролі» у повітря потрапило 600 кг аміаку – ДержНС

 У даний момент слідство перевіряє 3 версії аварії на хімічному підприємстві «Стирол» у Горлівці (Донецька область), в результаті якої 6 серпня загинуло 5 осіб. Про це розповів Анатолій Пришко, заступник генерального прокурора України.

 За його словами, в результаті викиду аміаку 5 співробітників заводу «Стирол» загинули, а 22 – знаходяться в медичних установах, 8 з них зараз у важкому стані. Крім того, вже створена слідчо-оперативна група, яка займається розслідуванням НП. Фахівцями було проведено огляд місця події, зараз вивчаються речові докази, документи, а також проводяться експертизи.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 Анатолій Пришко повідомив, що слідство висунуло і перевіряє деякі версії. По-перше, аварія могла статися внаслідок порушення правил утримання та експлуатації обладнання, по-друге – в результаті недбалості персоналу підприємства, а по-третє – через порушення правил безпеки під час проведення ремонтних робіт.

 Анатолій Пришко зазначив також, що повідомлення про аварію на заводі було отримано «через деякий час» після події.

 «Ми з’ясовуємо, чому про це повідомили не відразу», – сказав заступник генпрокурора України.

 Також слідство з’ясовує, як швидко на місце події прибули «швидка допомога» та інші оперативні служби.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 Представники ДержНС України заявляють про те, що через аварію на хімічному заводі «Стирол» у повітря потрапило 600 кг аміаку. За даними відомства, зараз немає жодної загрози населенню і навколишньому середовищу. Ніяких звернень мешканців Горлівки зі скаргами на отруєння аміаком в лікарнях не було зафіксовано. Представники санітарно-епідеміологічної служби Горлівки повідомили, що не виявлено перевищення гранично допустимої концентрації аміаку після аварії на заводі.

 За матеріалами: obozrevatel.com Фото: kp.ua

Читайте також: