fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аварія на заводі «Стирол». Фірташ заявив, що людський фактор не був причиною

   Власник концерну "Стирол" Дмитро Фірташ виключає, що причиною аварії на заводі концерну в Горлівці, внаслідок якої загинуло п’ятеро і були госпіталізовані 23 людини, стали дії співробітників.  

  "Це не людський фактор, а знос металу. Це (стан аміакопроводу – ІФ) повинно було перевірятися тільки в 2014 році", – заявив Д.Фірташ на брифінгу в Горлівці в середу.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Він також зазначив, що до трагедії призвела "дія старих інструкцій" в хімічній промисловості, і повідомив, що в даний час метал газопроводу перевіряється на міцність.  

 Як повідомляє Горлівський медіа портал, Д.Фірташ також виніс на розгляд пропозицію виплатити компенсації сім’ям загиблих і постраждалих під час аварії 6 серпня. Сума виплати – до 1 млн грн., проте поки остаточна кількість виплат знаходиться в процесі обговорення. Власник концерну також повідомив про намір взяти шефство над лікарнями міста.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Як повідомлялося, 6 серпня о 14:30 під час капітального ремонту заводу № 1 ПАТ "Концерн Стирол" стався викид газу аміаку, за попередніми даними – через розрив аміакопроводу. У результаті події загинули п’ятеро осіб. У реанімацію потрапили 9 горлівчан. Всього госпіталізовано 22 людини.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: