fbpx
Політика

Рішення Верховного суду РФ розчарувало батька Михайла Ходорковського

   Рішення Верховного суду РФ, що зменшив на два місяці термін ув’язнення колишньому керівнику НК "ЮКОС" Михайлу Ходорковському, розчарувало його батька.

 "На два місяці – мені за країну прикро. Я чекав чесної відповіді: рішення було несправедливе", – сказав Борис Ходорковський після засідання Верховного суду РФ.  

 У перерві, коли рішення Верховного суду ще не було оголошено, Б.Ходорковський підійшов до мікрофона, щоб син міг почути його в колонії в Сегежі, звідки був організований відеозв’язок, і сказав: "Нічого говорити і питати не буду. До зустрічі".  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Зі свого боку мама М.Ходорковського сказала "Інтерфаксу", що й не розраховувала на рішення суду, яким колишній глава "ЮКОСа" був би негайно звільнений. "Не було надії. Нічого не змінилося в державі. Верховний суд робить те, що говорять вище", – сказала вона.  

 "Це не життя, а якесь існування. Кожні два місяці ми до нього їздимо. Їдемо туди, потім чекаємо і знову їдемо. Так і проходить життя", – сказала вона.  

 Верховний суд РФ у вівторок знизив на два місяці призначений двома вироками 11-річний термін колишнім керівникам НК "ЮКОС" М.Ходорковському і Платону Лебедєву.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як передає кореспондент "Інтерфаксу", вища інстанція у вівторок частково задовольнила скаргу фігурантів справи та їх адвокатів. Скоригований термін у М.Ходорковського мине в серпні 2014 року, у П. Лебедєва – у травні 2014 року.  

 Повністю скасувати вирок або знизити строк до фактично відбутого і звільнити фігурантів Верховний суд відмовився.  Адвокати М.Ходорковського і П. Лебедєва намагалися оскаржити другий вирок своїм клієнтам.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: