fbpx
Право

Росія: Кримінальну справу проти поліцейських порушили через їх бездіяльність

 Зазвичай кримінальні справи порушують за фактом вчинення злочинних дій. На цей раз СКР порушив кримінальні справи за фактами бездіяльності і халатності щодо виконання своїх обов’язків.

 Йдеться про кримінальні справи щодо співробітників патрульно-постової служби Очаково-Матвіївського відділення столиці Володимира Черезова та Юрія Лунькова, байдуже спостерігавших за побиттям колеги на Матвіївському ринку Москви, а також щодо тимчасово виконуючого обов’язки начальника цього відділу МВС Росії Олексія Правкіна, що не забезпечив належного виконання підлеглими їх посадових обов’язків.

 Рішенням СКР обидві кримінальні справи об’єднані в одну за статтею «Недбалість».

 Надзвичайна пригода сколихнула громадську думку і оголила проблеми взаємодії співробітників поліції з ринковими торговцями.

 Висловлюючи своє обурення за фактом побиття оперативника на очах співробітників ППС і оцінюючи те, що трапилося, президент Росії Путін зауважив, що подібна поведінка поліцейських говорить не стільки про халатність чи боягузтво, скільки про те, що вони «відпрацьовують свої 30 срібняків, отриманих від торговців». Путін вважає, що в бездіяльності поліцейських присутня корупційна складова.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: