fbpx
Політика

Перший омбудсмен України закликала Януковича звільнити Тимошенко

 Перший омбудсмен України Ніна Карпачова закликала президента України Віктора Януковича виконати рішення Європейського суду з прав людини і звільнити Юлію Тимошенко. Про це повідомила прес-служба партії «Батьківщина».  

 Як вважає Карпачова, виборче правосуддя щодо Тимошенко і її колег продемонструвало всі проблеми не реформованої української системи правосуддя. За її словами, саме в справі Тимошенко присутні всі можливі порушення, властиві українському правосуддю і правоохоронній системі.  

 «Якщо арешт і ув’язнення Тимошенко були незаконними, то що вже говорити про десятки тисяч позбавлених волі та засуджених простих українців, чиї права постійно порушуються», – йдеться в повідомленні Карпачової.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Вона нагадала, що ЄСПЛ оголосив своє рішення у справі Тимошенко ще у квітні цього року, визнавши її ув’язнення незаконним і зажадавши звільнити екс-прем’єра, однак український уряд так і не зробив жодного кроку для відновлення прав Тимошенко і її звільнення.  

 На думку Карпачової, виконавши рішення ЄСПЛ, українська влада продемонструвала б свою прихильність до євроінтеграції України. За її словами, незаконне ув’язнення Тимошенко кидає тінь на довгоочікувані реформи, розпочаті в Україні, і залишається однією з головних проблем на шляху підписання Угоди про асоціацію з ЄС.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Я впевнена, що для вирішення цього вкрай важливого для нашої країни питання, Ви як глава держави володієте всіма необхідними повноваженнями», – заявила Карпачова, звертаючись до Януковича і закликаючи його відновити права Тимошенко, звільнити її і відпустити на лікування за кордон.

Читайте також: