fbpx
Міжнародна економіка

Росспоживнагляд побоюється фальсифікатів грузинських вин

 Вже багато росіян зазначили, що на прилавках магазинів з’явилося грузинське вино зі знайомими з радянських часів назвами, дегустація якого приносить справжнє задоволення.

 Однак, демонструючи в черговий раз турботу про здоров’я росіян, Росспоживнагляд висловив припущення, що найближчим часом Росію може наводнити фальсифікат грузинських вин, чим немало здивував керівника Національного агентства вина Грузії Левана Давіташвілі.

 На думку головного російського санітарного відомства, причиною тому може стати недостатня кількість запасів сировини для виготовлення вина, а також готової продукції.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 У своїй заяві ЗМІ глава Національного агентства вина Грузії Леван Давіташвілі резонно зауважив, що невелика кількість готової продукції на складах ще не є свідченням того, що в Росію буде доставлятися фальсифікат. Тим більше, що в Грузії діє система жорсткого контролю на всіх етапах виробництва вина.

 У даній ситуації, ймовірно, Росію найменше повинні цікавити запаси винної сировини – навряд чи для неї має значення, багато їх чи мало, якщо вона отримує якісну продукцію в обумовлені терміни.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Леван Давіташвілі запевнив, що Росії не варто побоюватися появи на її ринках неякісного або фальсифікованого вина – якість продукції гарантується.

Грузинські вина і коньяки повертаються в Росію (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: