fbpx
Здоров'я

Росспоживнагляд заборонив 26 БАДів

 Росспоживнагляд анулював свідоцтва про державну реєстрацію у 26 БАДів (біологічно-активних добавок), пояснивши своє рішення тим, що в них містилися заборонені компоненти.

 "Припинити дію свідоцтв про державну реєстрацію біологічно активних добавок до їжі, що містять у своєму складі компоненти, заборонені для використання в складі біологічно активних добавок до їжі", – йдеться в повідомленні, що з’явилося у вівторок на сайті наглядового відомства.

 Дана заборона стосується російських, ірландських, монгольських, американських, канадських і французьких БАДів. Зокрема, під забороною виявилися такі препарати, як "Тройчатка форте", "Фіточай" Алтай", "Простата Форте" і так далі.

 Після того, як свідоцтво БАДа анулюється, добавка автоматично потрапляє до «чорного списку» і опиняється поза законом. Такі зілля забороняється реалізовувати і використовувати на території Росії.

 Раніше Росспоживнагляд звертався із закликом до компаній, що виробляють біологічно активні добавки до їжі, не давати рекламу, що вводить в оману покупців тим, що БАДам приписують лікувальні властивості.

Росспоживнагляд заборонив 26 БАДів (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: