fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Під час вибуху на заводі під Донецьком загинули п’ятеро осіб

 За повідомленням інформаційної служби прокуратури Донецької області, в результаті аварії на заводі хімічного концерну «Стирол» у місті Горлівка загинули п’ятеро осіб.

 За попередніми даними, в результаті розриву аміакопроводу на підприємстві близько 14:00 за місцевим часом стався викид аміаку на одній з двох виробничих потужностей, що і призвело до вибуху.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 До складу хімічного концерну «Стирол», підконтрольного Group DF Дмитра Фірташа, входить два підприємства – завод № 1 і аміачний завод.

 «На ПАТ «Концерн "Стирол"» сталася нештатна ситуація: під час планового капітального ремонту заводу № 1 стався викид аміаку. За попередніми даними, сталася розгерметизація трубопроводу рідкого аміаку», – йдеться на офіційному сайті «Стиролу».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Поломка силами аварійно-рятувальної служби концерну була ліквідована протягом 30 хвилин. На жаль, уникнути людських жертв не вдалося. Зараз на місці події знаходиться спецтехніка, особовий склад горлівського підрозділу ГУ ДержНС, а також представники місцевої санепідемстанції.

 За матеріалами: lenta.ru, stirol.net

Читайте також: