fbpx
За кордоном Україна

Влада Непалу має намір посилити контроль над альпіністськими експедиціями на Еверест

  У наступному сезоні сходжень на Еверест, який почнеться в травні 2014 року, влада Непалу суттєво посилить контроль над альпіністськими експедиціями. Непальський уряд планує організувати постійне чергування офіційних осіб у підніжжя Евересту. Адміністрація стежитиме за командами альпіністів, організовуватиме рятувальні експедиції та здійснюватиме контроль за навколишнім середовищем. Дане рішення продиктоване серією інцидентів на схилах гори, включаючи бійки між непальскими шерпами і альпіністами.  

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

 За словами Пума Чандра Баттарі, глави туристичного напрямку Непалу, адміністративний табір буде розташовуватися в безпосередній близькості від таборів альпіністів, так як контролювати сходження з Катманду проблематично. За діючими нині правилами, кожна група альпіністів зобов’язана заручитися підтримкою і супроводом провідника. Однак на практиці провідники-шерпи часто навіть не покидають Катманду, і альпіністи представлені самі собі. Крім того, тепер провідники наділені адміністративними повноваженнями та матимуть право перевіряти альпіністські ліцензії, утримувати альпіністів від хуліганства і стежити за сміттям на схилах Евересту.   

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

 За матеріалами: opogode.ua

Читайте також: