fbpx
Новини світу

Москва зайняла перше місце за темпами будівництва метро

 Як повідомив на сьогоднішньому засіданні московського уряду виконуючий обов’язки заступника мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін, російська столиця вийшла на перше місце в світі за темпами будівництва метрополітену.

 "Якщо два роки тому не було ні концепції, ні проектно-кошторисної документації, і ми увійшли практично з нуля в роботу, то за два роки нам вдалося побудувати 12 кілометрів метро. Цього року ми здаємо ще 12,5 кілометри, шість станцій і два електродепо. Можу сказати, що за темпами метробудування ми вийшли на першу позицію в світі", – сказав Хуснуллін.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Московський чиновник також додав, що до теперішнього часу в російській столиці будується більше ста об’єктів метро, ​​на яких трудяться 32 тисячі метробудівців. Це майже в два рази більше, ніж минулого року. Хуснуллін уточнив, що в російській столиці задіяно 17 прохідницьких щитів, а рік тому їх було всього шість.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 Тим часом, за планами будівельників, до кінця року їх кількість буде доведено до 24. Заступник мера повідомив, що найближчим часом в Москві буде введено європейський стандарт проектування, що дозволить значно заощадити кошти і ще більше збільшити темпи будівництва.

Москва зайняла перше місце за темпами будівництва метро (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: