fbpx
Новини світу

Південна Корея незадоволена скасуванням заборони на ввезення продукції Apple в США

   Південна Корея офіційно висловила невдоволення рішенням президента США Барака Обами накласти вето на рішення Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC), що заборонила імпорт в країну деяких модифікацій смартфона iPhone 4 і планшетника iPad 2 компанії Apple, пише Financial Times.  

 У червні ITC визнала порушення Apple патенту Samsung Electronics.  

 Міністерство торгівлі Південної Кореї розкритикувало дії Білого дому, заявивши про свій "неспокій щодо можливих негативних наслідків подібного роду рішень на патентні права Samsung Electronics".  

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Білий дім прямо втрутився в процес регулювання зовнішньої торгівлі ITC вперше з 1987 року, коли президент Рональд Рейган прийняв аналогічне рішення щодо порушеного патенту Samsung. Експерти очікують валу звинувачень Вашингтона в протекціонізмі і вважають, що США тепер буде складніше боротися за захист прав інтелектуальної власності на міжнародній арені.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У п’ятницю буде розглядатися інша справа за участю Samsung і Apple: ITC належить прийняти рішення про можливу заборону на імпорт ряду смартфонів і планшетників південнокорейської компанії в США.  

 Уряд Південної Кореї має намір "пильно стежити" за п’ятничною постановою комісії США і його реалізацією.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: