fbpx
Новини світу

Білорусь не збирається вводити заборону на продукцію Roshen

 Заступник міністра охорони здоров’я Білорусі, головний державний санітарний лікар Ігор Гаєвський заявив, що в Білорусі не будуть вводити заборону на реалізацію продукції української компанії Roshen. За його словами, незважаючи на те, що вони ще не закінчили перевірку, вже отримані результати говорять про те, що необхідності в забороні немає.

  «Ніяких відхилень за нормами ми не спостерігаємо», – підкреслив Гаєвський.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час, Білорусь все ж заборонила ввозити продукцію Roshen з території Росії. Як повідомив Гаєвський, такі заходи були вжиті після того, як Росспоживнагляд заборонив у Росії продукцію української компанії.  

 «Ми направили лист до митних органів Білорусі про заборону її транзиту через нашу територію в напрямку Росії», – зазначив головний санітарний лікар Білорусі.  

 Нагадаємо, що Росія ввела заборону на продукцію Roshen, пославшись на використання в ній шкідливих для здоров’я людини інгредієнтів. Зокрема йшлося про бензопирен, який сприяє виникненню злоякісних пухлин в організмі людини.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Згодом багато сусідніх країн приступили до перевірок продукції Roshen, але поки що нікому так і не вдалося виявити бензопирен в кондитерських виробах українського підприємства.   

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: