fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Помер правозахисник Дмитро Гройсман

 У понеділок, 5 серпня, помер відомий український правозахисник Дмитро Гройсман. Зокрема, про це написав депутат Верховної Ради України Олег Ляшко.  

 Як зазначив Ляшко, Гройсману було всього 38 років, і у нього залишився син. Примітно, що одні видання вказують, що вік Гройсмана 41 рік, а інші, що 42.  

 «Дмитро присвячував своє життя тому, що боровся за інших людей, за їхні права і свободи. Вічна пам’ять », – написав нардеп.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Інформацію про смерть правозахисника підтвердила і адвокат Тетяна Монтян, яка дружила з Гройсманом.   Наскільки відомо, причиною смерті Гройсмана став серцевий напад. За деякими даними, Гройсман страждав від вродженого захворювання серця, тому його смерть могла настати в будь-який момент.  

 У 1998 році Гройсман створив «Вінницьку правозахисну групу» і допомагав багатьом політичним біженцям із Росії. 7 серпня він повинен був постати перед судом – його звинувачували в нарузі над державними символами України та розповсюдженні порнографічних матеріалів. Сам же Гройсман стверджував, що його намагаються підставити.

Читайте також: