fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Посольство США в Україні засудило вчинок Bloodhound Gang

   У посольстві США в Україні вважають зухвалим і образливим наругу над національними символами музикантами групи Bloodhound Gang.  

 "Умисне осквернення національних символів є зухвалим і образливим. Водночас ми твердо віримо у свободу висловлювання, що є універсальним правом, закріпленим Конституцією США і Загальною декларацією з прав людини. Рок-група Bloodhound Gang вирішила скористатися своїми правами мерзенним способом, ображаючи США , а також український і російський народи під час своїх концертів у Києві та Одесі", – прокоментував на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" ситуацію з оскверненням прапорів України і РФ в.о. прес-аташе посольства США Люк Штеле у вівторок.

  "Оскільки посольство США не має ніякого відношення до цього, ми переадресовуємо всі запити з приводу детальної інформації організаторам концертів і самим членам групи Bloodhound Gang", – додав він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Група Bloodhound Gang розпочала тур по СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену", і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який перебував на сцені". Публіку такий вчинок музиканта тільки розвеселив. Музиканти також вигукували "f ** k Russia", і "народ підтримав".  

 У клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф використовував прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один з фанатів.  

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України, одеські правоохоронці почали перевірку.  Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краї в Росії, хоча і виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони відлітали, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували бійку з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів.

 Слідчі СКР приступили до перевірки факту осквернення російського прапора музикантами рок-групи з США, в цю країну і в Україну будуть направлені запити про правову допомогу.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: