fbpx
Футбол

Договірний матч «Металіст» – «Карпати. ФФУ проконтролює виконання рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни

   Федерація футболу України проконтролює виконання рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі про договірний матч між харківським "Металістом" і львівськими "Карпатами" 2008 року.  

 "Федерація футболу України поважає рішення Спортивного арбітражного суду в  Лозанні і, у відповідності зі своїм статутом, прийме всі необхідні заходи, спрямовані на контроль за його виконанням", – йдеться в повідомленні прес-служби ФФУ у вівторок.  

 У федерації відзначили, що арбітражним судом встановлено термін до 9 серпня 2013 року, протягом якого сторони у справі можуть звернутися до суду із запитами про можливість залишити конфіденційною інформацію, що міститься в повному тексті рішення. "У разі ненадходження таких запитів до арбітражного суду в зазначений термін повний текст рішення може бути оприлюднений після 9 серпня 2013 року", – повідомили у ФФУ.  

 Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) прийняв рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний матч "Металіст" – "Карпати". Разом з тим, з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.  

 Суд також заборонив спортивному директору "Металіста" Євгену Краснікову вести футбольну діяльність протягом 5 років і оштрафував його на $ 10 тис.  

 Керівництво "Карпат" в особі Петра Димінського та Ігоря Дедишина понесе умовне покарання у вигляді заборони на футбольну діяльність протягом 12 і 6 місяців, відповідно, і з річним випробувальним терміном. П.Димінський також повинен виплатити $ 5тис. штрафу, а І.Дедишін – $ 2,5 тис.  

 За рішенням суду, всі санкції з генерального директора "Карпат" Олександра Єфремова зняті.

  5 серпня стало відомо, що УЄФА вивчить рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі про договірний матч між "Металістом" і "Карпатами" 2008 року і розгляне можливість допуску харківського клубу до участі в Лізі чемпіонів сезону 2013-2014 років.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: