fbpx
Кінотеатри

Олексій Учитель зніме фільм про Матильду Кшесинську

 Російський режисер Олексій Учитель анонсував роботу над фільмом про російську балерину Матильду Кшесинську. Знімальна група має намір приступити до початку реалізації проекту на початку наступного року.

 Сценарій до картини про Кшесинську напише автор книг «Фокс Малдер схожий на свиню», «Жага» і «Рік обману» Андрій Геласимов. Можливо, до роботи буде залучено ще одного сценариста, так як робота планується масштабна і розтягнеться не на один рік. «Матильда Кшесинська прожила майже 100 років (1872-1971), в її житті дуже багато цікавих фактів і подій, але вмістити все в дві години неможливо – є драматургічні складності», – розповів Олексій Учитель.

 За інформацією деяких ЗМІ, головну роль у стрічці про відому балерину може зіграти прима Маріїнського театру Діана Вишнева. Режисер не підтверджує, але і не спростовує цю інформацію. За його словами, власне балету в картині практично не буде, основну увагу планується приділити відносинам, які склалися між Матільдою Кшесинською і Миколою II.

 На сьогоднішній день останньою завершеною роботою Олексія Учителя є фільм «Край», що вийшов на широкі екрани в 2010 році.

Матильда Кшесинська. Полонянка мрії (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: