fbpx
Новини світу

Німеччина візьме участь у модернізації газотранспортної системи України – депутат Бундестагу

 Представники ділових кіл Німеччини зацікавлені в європейській інтеграції України і готові розширювати свої інвестиційні проекти в українській державі. Зокрема, йдеться про участь у модернізації української ГТС. Про це повідомив Карл-Георг Вельман, член комітету з міжнародних справ Бундестагу, говорячи про підсумки нещодавнього візиту першого віце-прем’єра Сергія Арбузова до Німеччини.

 Карл-Георг Вельман повідомив, що вже зараз на адресу німецького концерну Ferrostaal надійшло замовлення про участь в організації модернізації української ГТС. В даний момент концерн Ferrostaal вже почав працювати з інженерною компанією з України. Німецький політик запевнив, що у нього є підтвердження, що 50% від всього замовлення в рамках даного проекту буде виконуватися підприємцями з України. Це означає створення додаткових робочих місць, підкреслив політик.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Карл-Георг Вельман додав, що представники німецького бізнесу є зацікавленими у підписанні Угоди про асоціацію Україна-ЄС у листопаді та якнайшвидшому створенні зони вільної торгівлі. За словами політика, це відкриє для німецького бізнесу нові інвестиційні можливості і розширить сфери співробітництва України та Німеччини в індустріальній сфері.

 На думку німецького політика, Україна має в своєму розпорядженні серйозний промисловий і природний потенціал, а також має відмінні перспективи, щоб перетворитися на процвітаючу державу. Саме така «процвітаюча українська держава» спочатку може стати асоційованим, а після цього – повноправним членом Євросоюзу.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 «Україна від цього тільки виграє. Ми розраховуємо на суттєве збільшення іноземних інвестицій в українську економіку», – зазначив політик.

 Він повідомив, що економічна та технологічна база України настільки потужні, що підприємці з Німеччини дуже швидко знайдуть в Україні надійних партнерів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: