fbpx
Політика

Віктор Янукович підписав перший указ про створення національного парку

 Президент України Віктор Янукович вперше підписав указ про створення національного парку, надавши цим документом природоохоронний статус лісу.

 Повідомляється, що статус національного парку отримало «Мале Полісся», загальна площа якого становить близько 6 тисяч гектарів. «Мале Полісся» Віктор Янукович створив на базі 2-х державних лісових господарств, – Ізяславського та Славутського.

 У той же час, як повідомляє в блозі журналістка Наталія Соколенко, Віктор Янукович, як і Леонід Кравчук, створив в Україні найменшу кількість парків. Зокрема, Леонід Кравчук в роки президента підписав один єдиний указ про створення Азово-Сиваського національного природного парку України.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Його наступник, – Леонід Кучма, за час двох президентських термінів підписав 18 указів, за якими були створені заповідники і національні парки. Віктор Ющенко на посаді президента України створив 33 національних парки і заповідники.

 «Екологи вже давно скаржилися, що більша частина каденції Віктора Януковича пройшла, а жодного національного парку або заповідника не було створено. Більше того, тепер екологам важче захистити природу через опір місцевої влади», – стверджує Наталя Соколенко.

 В адміністрації президента на підписі знаходиться не один проект указу про створення нацпарку.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Зазначимо, що найбільш скандальним є проект указу про присвоєння природоохоронного статусу Біличанському лісу, в якому сотні гектарів перейшли в приватні руки до забудовників через підставних осіб і депутатів Гостомельського та Коцюбинського селищних рад.

 Нагадаємо, що полювання є одним з найулюбленіших способів дозвілля Віктора Януковича. У даний момент під контролем президента України знаходиться Дніпровсько-Тетерівське лісо-мисливське господарство. Як і «Межигір’я», воно розташоване на березі Київського водосховища.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: