fbpx
Спорт

Марія Шарапова визнана найбагатшою спортсменкою за версією Forbes

 За версією журналу Forbes російська тенісистка Марія Шарапова очолює список найбільш високооплачуваних спортсменок світу, між іншим, дев’ятий рік поспіль, і її річний дохід становить 29 мільйонів доларів.

 За інформацією журналу, 23 мільйони з цієї суми – різні спонсорські контракти, а решта 6 мільйонів – призові за участь у турнірах. За свою спортивну кар’єру 26-річна Шарапова отримала від рекламодавців близько 180 мільйонів, а сума її призових наближається до 27 мільйонів доларів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Наступні три місця в щорічному рейтингу розподілилися таким чином: на другому місці американка Серена Вільямс (20,5 мільйони), на третьому – китаянка Лі На (18,2) і на четвертому – білоруска Вікторія Азаренко (15,7).

 Судячи з усього, для жінок найбільш прибутковим є теніс. А на п’ятому місці опинилася американська автогонщиця Даніка Патрік з доходом в 15 мільйонів.

 Серед десяти найбагатших жінок-спортсменок виявилися ще три тенісистки – датчанка Кароліна Возняцкі (13,6), полька Агнешка Радванська (7,4) і сербка Ана Іванович (7).

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 А от у чоловіків найбільш високооплачуваним спортсменом, вже котрий рік, є американський гольфіст Тайгер Вудс (78,1 мільйона), на другому місці швейцарський тенісист Роджер Федерер (71,5), а на третьому і четвертому – баскетболісти Кобі Брайант (61,9 ) і Леброн Джеймс (59,8).

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: