fbpx
Політика

Конституційних перешкод для підписання Угоди про асоціацію з ЄС не існує – екс-міністр

 Конституційних перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом не існує. Таку думку висловив екс-міністр економіки України Богдан Данилишин.

 На думку Богдана Данилишина, в даний момент фактично стартувала масивна компанія з дискредитації самої ідеї щодо асоціації України і Євросоюзу.

 Чим ближче до осені, запевнив Богдан Данилишин, тим більше дискусій буде розгортатися навколо теми зближення України і Євросоюзу.

 «Ніяких конституційних перешкод для підписання Угоди про асоціацію в даний час немає», – стверджує екс-міністр.

 За його словами, про це свідчать висновки не лише вітчизняних, а й міжнародних експертів. Вже сьогодні з боку Росії нагнітаються сумні очікування щодо теми економічного розвитку української держави, а деякі «наукові організації» вже почали відверту пропаганду всіляких економічних вигод для України при вступі до Митного Союзу.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Скажу відверто: ризики є скрізь. Проте зараз є більший вибір, ніж будь-яка теперішня вигода – це вибір майбутнього», – заявив Данилишин.

 Екс-міністр стверджує, що в Митному союзі немає ніякого майбутнього для України. Майбутнє України – в рівноправній торгово-економічній і політичній співпраці як з Російською Федерацією, так і Європейським Союзом.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За словами політика, асоціація між Україною та Євросоюзом і всіма його державами-членами, чітко визначає дві основні мети української влади – поступова економічна інтеграція і поглиблення політичної асоціації. Крім того, майбутня зона вільної торгівлі з ЄС не вимагає перегляду існуючих угод про вільну торгівлю з іншими країнами. Завдяки цьому, Україна може мати зону вільної торгівлі з Росією і Євросоюзом, а також утворювати нові зони вільної торгівлі в майбутньому.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: