fbpx
Право

З зарплати росіян можуть стягувати податок для відрахування до пенсії батьків

 Депутат Держдуми Росії Ігор Зотов, лідер Партії пенсіонерів, розробив законопроект, який передбачає відрахування у розмірі 2% з заробітної плати росіян для доплати до пенсії їх же батьків.  

 Як заявив Зотов, діюча в Росії пенсійна система не відповідає потребам громадян. За його словами, необхідно збільшити купівельну спроможність пенсіонерів, тому він і розробив цей законопроект.  

 «Необхідно підвищити пенсійні виплати хоча б за рахунок дітей», – підкреслив депутат.  

 Він пояснив, що має намір уточнити 87 статтю Сімейного кодексу, згідно з якою, кожна доросла людина повинна утримувати своїх непрацездатних батьків. При цьому слід зазначити, що в законі на даний момент немає ніякої конкретної цифри, щодо розміру допомоги.

 У той же час, Зотов додав, що громадянин може бути звільнений від сплати даного податку, якщо його батьки були позбавлені батьківських прав, не брали участі в його вихованні, ухилялися від виплати аліментів, вчинили умисний злочин проти дітей або ж страждають від алкоголізму чи наркоманії. Крім того, самі батьки також можуть відмовитися від отримання надбавки від своїх дітей.  

 У Держдумі порахували ініціативу Зотова доволі цікавою, але все ж запропонували розробити індивідуальний підхід до вирішення цієї проблеми.   

 За матеріалами: snob.ru

Читайте також: