fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Вбивця Павла Адельгейма заявив, що напасти на псковського священика йому «велів сатана»

У понеділок, 5 серпня, близько 20 години в Пскові, в одному з будинків по вулиці Красногорській був виявлений труп православного священика з ножовими пораненнями.

 Священик Павло Адельгейм прийняв мученицьку смерть. У ході проведених оперативно-розшукових заходів підозрюваного в скоєнні злочину затримали. Це – житель Москви, 1986 року народження, він був прийнятий і жив 3 дні у будинку отця Павла на прохання жінки, імовірно, матері вбивці. Швидше за все, жінка сподівалася, що слово пастиря врятує душевнохворого.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Увечері в день вбивства під час бесіди на кухні гість раптово схопив ніж і вдарив отця Павла в живіт, рани виявилися смертельними. За словами очевидців, молодий чоловік кричав, що вбити священика йому «велів сатана», а при затриманні вдарив себе ножем у груди, намагаючись покінчити життя самогубством.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 75-річний священик за антирадянську пропаганду за Брежнєва 3 роки провів у таборах, де у зв’язку з заворушеннями в виправно-трудовій установі втратив праву ногу. Павло Адельгейм неодноразово публічно критикував діяльність РПЦ і, зокрема, закон про захист почуттів віруючих.

 Слідчий про підозрюваного у вбивстві священика в Пскові (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: