fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Захоплення українців у Лівії: моряків обміняють на автомобілі до кінця тижня

 Україна поверне лівійським підприємцям 650 автомобілів, у крадіжці яких лівійські підприємці звинувачують компанію-перевізника. За наявними даними, «лівійські автомобілі» повинні вже до кінця поточного тижня завантажити на судно і відправити до Лівії з Іллічівського морського порту. Про це повідомляють джерела в морському порту Іллічівська.

 За попередніми даними, загальна вартість «захоплених» автомобілів складає понад 20 мільйонів доларів.

 Нагадаємо, що 17 липня 2013 року група невідомих, які назвали себе «обдуреними інвесторами», захопила торгове судно «Етель» в лівійському місті Бенгазі. На борту судна перебувало 19 українських моряків. За деякими даними, власник цього судна ще в березні в Одесі вивантажив автомобілі, які призначалися для лівійської сторони.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Раніше з посиланням на посольство України в Лівії повідомлялося, що лівійці зажадали повернути їм вантаж – 650 автомобілів, за які українські партнери нібито взяли гроші, однак машини так і не доставили.

 «Український суд виніс остаточний вердикт, щоб повернули автомобілі лівійцям. Як тільки вантаж прибуде до Лівії, відпустять і українських моряків», – розповів радник посла України в Лівії Андрій Марченко.

 Крім того, раніше віце-прем’єр Костянтин Грищенко встиг провести переговори з урядом Лівії про долю українських моряків. Лівійський прем’єр-міністр Алі Зідан запевнив українського колегу в тому, що з українськими моряками все буде добре, і ніхто не постраждає.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що торік компанія-посередник з Йорданії придбала понад 600 машин Hyundai і KIA в Гонконзі, і продала їх одній українській фірмі. Однак, ці ж машини були продані і лівійцям. Після цього автомобілі були доставлені в Україну. Потерпіла сторона захопила у відповідь «перше-ліпше судно з українцями, – "Етель"», зажадавши від України повернути автомобілі або гроші.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: