fbpx
Право

Долю дочки росіянки, що втекла з Норвегії, вирішуватиме ФМС

 Як стало відомо, уповноважений з прав дитини при президенті Росії Павло Астахов звернувся у Федеральну міграційну службу з проханням про надання тимчасового притулку дочці росіянки Світлани А.

 За твердженнями жінки, вона втекла від чоловіка-норвежця, бо той знущався над нею та її дочкою.

 Таємний виїзд з Норвегії був обумовлений тим, що Світлана А., мати дівчинки, має подвійне громадянство, що не заважає їй безперешкодно перетинати кордони Росії та Норвегії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Щодо дочки, то вона є громадянкою Норвегії, російського громадянства вона не має.

 На даний момент, за заявою консультанта міжнародного руху «Русские матери» Романа Степанова, Світлана зі своєю дочкою перебувають в капсульному готелі аеропорту «Шереметьєво», де і будуть чекати рішення російської влади.

 Слід зазначити, що це вже не перший інцидент з російськими жінками, що вийшли заміж за норвежців і перебувають під страхом позбавлення можливості спілкування зі своїми дітьми. Для вилучення дитини у російської матері достатньо заяви сусідів, знайомих і, тим більше, батька, який є громадянином Норвегії. За законом, норвезька соціальна служба вправі надалі самостійно визначати долю дитини. Рішення суду для цього не потрібно.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: