fbpx
Новини світу

США терміново евакуюють своє посольство з Ємену

 У зв’язку з погрозами, що виходять від терористичної організації «Аль-Каїда», Держдепартамент США наказав евакуювати своє посольство з Ємену.

  У першу чергу Ємен наказується покинути персоналу посольства, не пов’язаному з оперативною роботою. Також американський Держдепартамент рекомендував громадянам США, які перебувають в Ємені, «негайно» виїхати з країни.

 На початку поточного місяця Сполучені Штати вже призупинили роботу 19 дипмісій, які перебувають в країнах Близького Сходу і Африки. Слідом за США закрили свої посольства в країнах Близького Сходу Канада, Великобританія, Німеччина і Франція.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Тим часом в результаті операції зі знищення бойовиків «Аль-Каїди» сьогодні, 6 серпня, в єменській провінції Маріб було вбито чотири людини, підозрюваних в причетності до терористичної діяльності. Один з убитих, за даними влади, був бойовиком, який брав участь у підготовці масштабного теракту, наміченого "Аль-Каїдою" на найближчі дні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 МЗС Ємену розповсюдив заяву, в якій пообіцяв кожному, хто надасть інформацію, що сприяє затриманню бойовиків, заплатити п’ять мільйонів реалів (близько 23 тисячі доларів).

США і Європа закривають посольства через загрозу терактів (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: