fbpx
Авто

ДАІ тестує нову систему фіксації порушень

 Глава Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник розповів про те, що в даний час ДАІ перевіряє нову систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху – «лист щастя», яке порушник буде отримувати протягом двох тижнів після проступку. При цьому йому також буде виділятися місяць для того, щоб сплатити штраф.  

 Передбачається, що таких фіксаторів у всій Україні буде встановлено близько 5 тисяч. Вони будуть розміщені не тільки у великих містах, але також на дорогах держпризначення і в аварійних місцях.  

 За словами Будника, коли все запрацює, процес буде повністю автоматичним – починаючи від фіксації порушення і закінчуючи відправкою постанови. Також він зазначив, що зараз йдуть перевірки даних систем від двох виробників і ще кілька підприємств хочуть взяти участь у тендері, але це буде можливим вже лише наступного року, після прийняття відповідного закону парламентом.  

 Будник додав, що в тих випадках, коли система не зможе правильно ідентифікувати автомобіль – через брудні або іноземні номери, цими питаннями будуть займатися вже люди.

 «Штраф буде відправлятися за місцем проживання власника автомобіля», – підкреслив він.

Читайте також: