fbpx
Новини світу

Майже вся продукція Roshen не відповідає нормам – Росспоживнагляд

   Росспоживнагляд виявив порушення майже у всій продукції української кондитерської корпорації Roshen і звертає увагу на невиконання українською стороною домовленостей з гармонізації систем контролю за якістю продукції.  

 "Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини продовжує дослідження кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації "Рошен" (Україна). При цьому більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів не відповідали нормативним вимогам", – йдеться в повідомленні відомства, опублікованому у вівторок.  

 "Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці)", – підкреслюється в повідомленні.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За даними відомства, в даний час розглядається можливість зустрічі з компетентними органами України з питань дотримання вимог російського законодавства про якість та безпеку харчових продуктів при поставках до Російської Федерації кондитерських виробів, вироблених на фабриках Roshen.  

 Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості.

 Корпорація відкидає ці звинувачення. Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).  

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.  

 Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: