fbpx
Здоров'я

В Україні не виявили жодного випадку небезпеки шкільної форми – Держспоживінспекція

 У Держспоживінспекції поки що не виявили жодного випадку небезпеки шкільної форми в Україні. Про це в ході прес-конференції заявив Микола Дмитрієв, в.о. керівника управління ринкового нагляду держінспекції України з питань захисту прав споживачів.

 «Для того, щоб відкликати продукцію з ринку у нас повинні бути результати експертизи, яка доведе, що дана продукція становить небезпеку», – пояснив Микола Дмитрієв.

 За його словами, на сьогоднішній день Держспоживінспекція ще не зафіксувала жодного випадку, коли дослідження показали, що саме одяг чи шкільна форма становить небезпеку. Всі дослідження, що проводилися в рамках контролю закону України «Про захист прав споживачів», показали, що продукція може бути неякісною. Однак, щоб шкільна форма чи одяг становили небезпеку, – таких фактів не було, запевнив Дмитрієв. Незважаючи на це, не можна сказати про те, що шкільна форма чи одяг безпечні в цілому, однак та продукція, яка перевірялася, не підтвердила небезпеку даних виробів.

 Також, за словами чиновника, в Україні на сьогоднішній день не існує технічного регламенту безпеки на виготовлення дитячого одягу.

 «На жаль, на дитячий одяг не існує, принаймні, на даний момент не прийнятий технічний регламент безпеки», – додав фахівець.

 Саме тому, стверджує Дмитрієв, проводити перевірки на предмет безпеки шкільного одягу можна тільки після звернення від споживача, який зіткнувся з подібним фактом. Споживач може повідомити Держспоживінспекції, вказавши, де і у якого продавця був придбаний цей одяг. Після цього відомство проведе позапланову перевірку, візьме цю шкільну форму, і проведе експертизу. Якщо експертиза покаже, що цей одяг дійсно може представляти будь-яку небезпеку, то відомство вживатиме передбачені за законодавством України заходи.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: