fbpx
Політика

У діях депутатів, які звинуватили українців у геноциді поляків, немає державної зради – СБУ

 Служба безпеки України не побачила ніяких ознак державної зради у зверненні 148-ми народних депутатів України до Сейму Польщі. Нагадаємо, що у своєму зверненні депутати попросили визнати Волинську трагедію геноцидом народу Польщі. Про це представники СБУ повідомили у відповідь на запит українського видання «Тиждень».

 У відповіді сказано, що в ході розслідування було встановлено відсутність у діях українських парламентаріїв будь-якої форми державної зради і прямого умислу, який спрямований на заподіяння шкоди суверенітету, недоторканності й територіальної цілісності України. У зв’язку з вищевикладеним, всі дії народних депутатів України, які звернулися до Сейму Республіки Польща не містять жодних ознак держзради. В СБУ підкреслили, що цей «злочин» передбачено статтею 111-ї Кримінального кодексу України. Звернення депутатів є всього лише висловлюванням окремої думки групи парламентаріїв про трагічні історичні події на Волині, додали в СБУ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Нагадаємо, що 20 червня 2013 року в верхній палаті парламенту Польщі – Сенаті – прийняли резолюцію з нагоди 70-ї річниці Волинської трагедії, в якій визнали всі події 1943 року на Волині «етнічною чисткою з ознаками геноциду».

 Незабаром 148 народних депутатів України від КПУ і «Партії регіонів» звернулися до депутатів польського Сейму і маршалки Єви Копач, попросивши визнати Волинську трагедію 1943 року «геноцидом польського народу».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Депутати нижньої палати парламенту Польщі – Сейму – 12 липня 2013 року визнали польсько-український етнічний конфлікт 1943 «етнічною чисткою з ознаками геноциду», а поправка про застосування виразу «геноцид» не пройшла.

 15 липня 2013 року Ірина Фаріон попросила СБУ проаналізувати на наявність ознак державної зради звернення народних депутатів України.

 За матеріалами: tyzhden.ua

Читайте також: