fbpx
Україна

В Криму відпочиває більше росіян і менше українців – Верховна Рада АРК

 У першому півріччі поточного року в Криму стало більше російських туристів, однак зменшилася кількість відпочиваючих з інших областей України.

 Дані з прикордонних пунктів поромної переправи «Крим-Пором» та пропуску аеропорту в Сімферополі свідчать про зростання кількості російських туристів на 18%. Про це заявив Олексій Черняк, голова постійної комісії Верховної Ради АР Крим з питань санаторно-курортного комплексу, підприємництва і туризму.

 За його словами, інформація, яка надходить владі з інших прикордонних пунктів на кордоні з Російською Федерацією, свідчить про аналогічну картину.

 «Разом з тим, цього року до Криму стало менше, ніж в останні роки, приїжджати відпочиваючих з інших областей України», – зазначив Черняк.

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

 Як приклад голова постійної комісії Верховної Ради АР Крим навів інформацію по завантаженість санаторію «Саки»: якщо в 1-му півріччі 2012 року кількість відпочиваючих росіян становила в ньому 54%, то в 1-му півріччі 2013 року – вже 64%, а громадян з України – 39% і 28% відповідно.

 Черняк додав також, що, за даними на 1 серпня поточного року, залізницею на півострів Крим приїхало 3,4 мільйони осіб, що приблизно на 2% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, авіатранспортом до Криму прибуло близько 334,95 тисячі осіб (більше на 9,9%).

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

 В цілому, за інформацією чиновника, курортний сезон у Криму в 2013 році проходить практично на рівні 2012 року. Однак при цьому найбільший ріст туристів у Криму був відзначений у березні (на 46%) і травні (на 13%). Це обумовлено тривалими вихідними днями і хорошою погодою в Україні.

 Чиновник стверджує, що курортний сезон цього року має відмінності від попередніх. Зростання кількості людей, які приїхали до Криму на лікування в лютому-травні показує правильність обраного акценту з розвитку санаторно-курортного комплексу на лікувальну складову.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: