fbpx
Політика

Угода про асоціацію Україна-ЄС. Деякі пункти договору суперечать Конституції України – Олег Царьов

   Шість пунктів Угоди з ЄС про асоціацію суперечать Конституції України, заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олег Царьов в інтерв’ю Forbes.ua, уривки з якого оприлюднені на сайті видання.  

 "У мене є висновок юридичної компанії про те, що шість пунктів угоди про асоціацію суперечать Конституції України. Якщо група народних депутатів від Партії регіонів зробить звернення до Конституційного суду, він винесе рішення про неконституційність угоди з ЄС. Комуністи таке звернення з задоволенням підпишуть", – сказав депутат.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

  "Це не означає, що Україна не зможе підписати асоціацію – зможе, але тільки після змін в Конституції, а це нешвидка процедура", – додав О.Царьов.  

 При цьому депутат зазначив, що якщо Київ відмовиться від Угоди про асоціацію, Росія запропонує відкрити кредитний своп для України. "Що це значить? Україна передає, наприклад, $ 15 млрд у гривневому еквіваленті Росії, а Росія передає ту ж суму Україні в рублях. Україна може використовувати ці рублі для розрахунку за газ, зберігаючи іншу валюту. За цим кредитом не потрібно платити відсотки" , – підкреслив він.  

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 О.Царьов також закликав "не забувати, що напередодні виборів 2015 року важливо отримати кредит, для того щоб нормально пройти виборчу кампанію".  

 Як відомо, Київ розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі в листопаді поточного року.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: