fbpx
Новини світу

У ЄС незадоволені українським утилізаційним збором

 Як повідомили представники посольства Євросоюзу в Україні, закон про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, прийнятий нещодавно в Україні, може серйозно позначитися на відносинах країни з Євросоюзом. Зокрема зазначається, що цей закон завдає серйозного удару по експортерах транспортних засобів з країн Євросоюзу.

 Представництво підкреслює, що цей закон і раніше завдав шкоду європейським підприємствам, коли були введені мита на ввезення автомобілів, і тому Євросоюз закликає скасувати обидві норми.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 У повідомленні звертається увага на те, що імпорт автомобілів з країн Євросоюзу становить чималу частку в Україні і саме тому європейські експортери можуть сильно постраждати від цього закону.  

 «Ми вже неодноразово висловлювали свою стурбованість щодо даних норм і закликали зробити все можливе, щоб не допустити їх прийняття», – підкреслили в посольстві.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Крім того, як нагадали в посольстві, цей закон не відповідає зобов’язанням України як члена Світової організації торгівлі. Таким чином, Євросоюз вимагає, щоб ці норми були скасовані до 1 вересня.  

 За матеріалами: ura-inform.com

Читайте також: